U bevindt zich hier: Home » Organisatie

Organisatie

De RSWP is een kleinschalige non-profit instelling met een ANBI registratie. Dat betekent dat wij niet voor winst en hoge omzetten gaan. Dat kan ook bijna niet in een organisatie die haar werkzaamheden voor een groot deel met behulp van vrijwilligers uitvoert. De ANBI registratie is door ons bij de belastingdienst aangevraagd en toegekend. Iemand die een ANBI instelling financieel begunstigt, mag die gift bij de belastingaangifte als een aftrekbare post opvoeren.

Wij beschikken over een aantal servicepunten in ons werkgebied. Op zo’n servicepunt werken één of twee consulenten, die leiding geven aan de vrijwilligers. Daarnaast heeft de RSWP in vrijwel alle gemeenten mantelzorgondersteuners in dienst. Zij werken vanuit een servicepunt binnen de gemeenten die met de RSWP een overeenkomst over mantelzorgondersteuning hebben afgesloten. De gehele organisatie wordt aangestuurd door een algemeen directeur en coördinator. Alle betaalde medewerkers van de RSWP zijn deeltijdwerkenden. Hun taakomvang varieert van 4 uur tot 24 uur.

In onze werkzaamheden worden we ondersteund door het projectbureau WonenPlus Noord-Holland. Dat projectbureau geeft ook ondersteuning aan andere WonenPlus organisaties binnen onze provincie.

Onze organisatie wordt gefinancierd uit de abonnementen van de leden en door de subsidies en projectvergoedingen van woningbouwcorporaties, zorginstellingen en gemeenten.