U bevindt zich hier: Home » Huisbezoek

Huisbezoek door WonenPlus

familie 2WonenPlus biedt verschillende vormen van huisbezoek aan. Indien u dat wenst komt de consulent of één van haar medewerkers bij u op huisbezoek. Tijdens het huisbezoek wordt informatie en advies gegeven aan u. Desgewenst krijgt u ook ondersteuning op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg.

 

 

 

 

  • Informatief huisbezoek

Alle abonnees van WonenPlus worden bij aanmelding benaderd en indien gewenst bezocht. Wanneer u geen prijs stelt op bezoek wordt u verder ook niet benaderd. U ontvangt tijdens een huisbezoek uitgebreide informatie over de diensten van WonenPlus en u ontvangt een documentatiemap met hierin de informatie betreffende de dienstverlening.

 

  • Vriendschappelijk huisbezoek 

Een vriendschappelijk huisbezoek is bedoeld voor mensen die zich eenzaam voelen, door omstandigheden niet makkelijk meer buiten de deur komen of nieuw zijn  in de gemeente en graag wegwijs gemaakt willen worden.

De bedoeling is om op een vriendschappelijke manier en op basis van gelijkwaardigheid iets voor elkaar te betekenen. Dat kan van alles zijn:
• Een kopje koffie drinken
• Samen boodschappen doen of naar de markt
• Een wandeling maken
• Een gezellig praatje

Hoe werkt het?
Nadat u zich heeft aangemeld, zal een vrijwilliger contact met u opnemen om te bespreken op welke ochtend of middag hij of zij u komt bezoeken en wat u leuk vindt om te gaan doen.
Voor het aanvragen van een vriendschappelijk huisbezoek dient u lid te zijn van WonenPlus.

 

  • Persoonlijke ondersteuning en begeleiding

Wij assisteren desgewenst bij het bevorderen van zelfredzaamheid en sociale participatie. Samen zorgen voor een sociaal netwerk, deelname aan activiteiten en het realiseren van een steunsysteem. Deze vorm is vooral bedoeld voor WonenPlus abonnees die meer ondersteuning nodig hebben.

WonenPlus werkt graag samen met andere ondersteunende diensten of zorgverleners die al bij u komen. Samen kunnen wij zorgen voor een zo breed mogelijk pakket aan diensten waardoor u prettiger en wellicht langer thuis kunt blijven wonen.