U bevindt zich hier: Home » Diensten WonenPlus

Diensten WonenPlus

Regionale Stichting WonenPlus biedt een aantal diensten aan zodat u zo lang mogelijk prettig thuis kunt blijven wonen. Deze diensten worden uitgevoerd door vrijwilligers. Het dienstenaanbod kan per vestiging verschillen, neem daarom contact op met het servicepunt in uw regio of kijk op bij uw werkgebied.

Onderstaand een aantal diensten toegelicht.

 • Administratieve ondersteuningHulp bij het ordenen van uw administratie, formulier(en) invullen, huur- of zorgtoeslag, abonnementen opzeggen. Voor belastingaangiftes heeft WonenPlus aparte vrijwilligers of verwijzen we door naar een administratiekantoor.
 • BoodschappenserviceBoodschappen doen te zwaar u ? U bent een keer ziek. U durft niet vanwege sneeuw en gladheid naar de winkel? Wij halen incidenteel of structureel boodschappen voor u. Vrijwilligers van WonenPlus bezorgen de boodschappen aan huis.
 • ComputerhulpVoor het verhelpen van eventuele storingen, assisteren bij internetten, email verzenden, of hulp bij het installeren of downloaden van een programma.
 • Eerste hulp bij Thuiskomst (EHBT). Als u na een ziekenhuisopname of revalidatie weer naar huis mag, is het fijn als iemand voor u de eerste opvang thuis verzorgt. Staat u er alleen voor en heeft u geen familie, vrienden of buren, dan kan WonenPlus voor deze eerste opvang zorgen met de Eerste Hulp bij Thuiskomst (EHBT). Wij hebben hiervoor een groep enthousiaste, getrainde vrijwilligers.
 • Hulp bij ziekte en ongemakIncidentele hulp bij ziekte leveren we graag. Denkt u bijvoorbeeld aan strijken, de hond uitlaten, de vissenkom schoonmaken, afval-rolemmer aan de weg zetten, uw was naar de stomerij of bibliotheekboeken die omgeruild moeten worden. Kortom zaken die u in deze ziekte periode even niet zelf kunt uitvoeren.
 • Informatie en adviesBinnen de openingstijden kunt u bij de vrijwilligers op het meldpunt in uw gemeente terecht met al uw vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. De consulent(en) van het servicepunt is/zijn er voor persoonlijk begeleiding, advies, verwijzing en bemiddeling naar instanties.
 • NieuwsbriefU ontvangt vier keer per jaar een nieuwsbrief. Hiermee houden wij u op de hoogte van onze diensten en andere informatie in uw gemeente.
 • KlussenVoor kleine klusjes in en om het huis kunnen onze vrijwilligers u o.a. helpen bij het vervangen van een kraanleertje, een schilderij of een plank ophangen, kastje in elkaar zetten, cv ketel bijvullen, een plafonnière ophangen, radiozenders instellen. Uitgangspunt hierbij is dat de klus binnen 1 à 1½ uur is af te ronden.
 • Telefooncirkel: WonenPlus heeft een telefooncirkel in de gemeenten Wormerland en Landsmeer.
 • Tuin:Hulp in de tuin of op het balkon met plantjes planten, verplaatsen, snoeien, onkruid wieden, gras maaien. Ook hier geldt een richtlijn van 1 à 1½ uur aan tijd. Hoge bomen en/of heggen, schuttingen of tegels verplaatsen/vervangen is geen vrijwilligersklus.
 • VervoerHeeft u een afspraak met huisarts, tandarts of ziekenhuis en kunt of wilt u dat niet alleen, dan zoeken wij een vrijwilliger die u wilt begeleiden. 
 • Vriendschappelijk huisbezoek: Een vriendschappelijk huisbezoek is bedoeld voor mensen die zich eenzaam voelen, door omstandigheden niet makkelijk meer buiten de deur komen of nieuw in de gemeente zijn gekomen en graag wegwijs gemaakt willen worden. De bedoeling is om op een vriendschappelijke manier en op basis van gelijkwaardigheid iets voor elkaar te betekenen. Dat kan van alles zijn: een kopje koffie drinken, samen boodschappen doen of naar de markt, een wandeling maken of een gezellig praatje maken.
 • Zingeving:Kwetsbaarheid en zingeving belangrijke aandachtsgebieden voor WonenPlus Purmerend. Bij ouderen en mensen met een beperking is er vaak op meerdere levensterreinen tegelijk sprake van kwetsbaarheid. Als deze mensen op een punt in hun leven komen en gaan nadenken over de zingeving van het leven, dan is dit vaak een moeilijke periode. Zij stellen daar vragen bij: Wie ben ik? Wat is de zin van mijn leven? Wat brengt de toekomst? Wat betekent de dood voor mij? Die vragen worden levensvragen genoemd.